Massage

läker

   
 


Är du spänd, stressad eller vill du kanske bara bli ompysslad för en stund? Unna dig då en behandling där din kropp är i fokus…

Lymfmassage

Lymfsystemet är kroppens eget reningsverk, och massagen sätter fart på kroppens avlopp, och bidrar därmed till ett bättre immunförsvar.

Lymfsystemet stimuleras med djupandning och lätta tryck och strykningar i lymfflödets riktning. Behandlingen blir därför en blandning av muskelmassage, andning och tryck och ibland något djupare grepp för att lösa upp fibroserna.

Detta är en mycket lugnande behandling, eftersom lymfsystemet fungerar bäst när man är avslappnad! Lymfsystemet stimuleras att arbeta bättre utan att öka blodcirkulationen.

Behandlingen passar ALLA, men speciellt personer med någon typ av SVULLNAD, SMÄRTA, ödem, domningar eller trötthetssymtom. En del brukar även kalla det bantningsmassage för vi masserar bort vätska och fett. Klienten brukar uppleva sig lätt i kroppen efter massagen.

Tänk på att dricka ordentligt med vatten före och efter behandlingen för bästa effekt.

 

MindMassage

Den här patenterade massagen innebär att du får en klassisk ryggmassage samtidigt som du guidas i att vara närvarande av en röst från en cd. Du får en ordentlig massage men du och massören pratar inte med varandra under behandlingen, vilket ger dig möjlighet att slappna av i både kropp och sinne.

Efter MindMassagen är din rygg genomarbetad och du har fått uppleva hur mindfulness kan hjälpa dig att stilla dina tankar på ett enkelt och lättillgängligt sätt. MindMassage motverkar stress och ger möjlighet till total avslappning och återhämtning.

MindMassage ska inte blandas ihop med den sorts ”mindfulnessmassage” som erbjuds där du gör andningsövningar för sig och massage för sig. Detta är en unikt framtagen massagebehandling där du med ljud och massage vaggas in i en total avslappning för din kropp. Det krävs inte att man har provat mindfulness eller meditation innan, den är framtagen för att alla ska kunna ta behandlingen och uppskatta den. Det krävs inget annat än att du kan ligga på mage och lyssna. Mer information om MindMassage (öppnas i ny flik).

 

Klassisk massage

Behandling med del- eller helkroppsmassage utförs i syfte att öka cirkulationen av blod och lymfa, motverka sammanväxningar vid läkning, minska smärta, mjuka upp stela muskler, minska trötthet samt ge stimulans och lugn.

Dagens ofta stillasittande arbetsställningar försvårar blodcirkulationen i musklerna och mjölksyra bildas i muskeln till följd av detta. Detta leder till stela och spända muskler och även myos (muskelknutor) som effektivt får lindring vid massage.

Man kan aldrig få för mycket massage! Min syn på massage är att du som kund ska få en skön och effektiv behandling, jag jobbar med hela ”ytan” , med stora och små rörelser, och är lyhörd för dina behov. Musklerna bearbetas genom knådningar och strykningar så att blodcirkulationen ökar och spänningar löses upp, och vid behov utförs även triggerpunktsbehandling. Massagen ska kännas genomarbetad och avslutas alltid med en avslappnande himmelsk huvudmassage!

Om du ofta har ont, så rekommenderar jag att du kommer på massage rätt så tätt i början d.v.s minst en gång i veckan, så att vi får mjuka upp muskulaturen och ev. muskelknutor. När det känns bättre och smärtorna har avtagit och du känner dig mjukare och smidigare i muskulaturen, kan du komma var tredje vecka eller en gång i månaden just för att förebygga och underhålla.

Tänk på att dricka vatten efter massagen. Det bildas slagg och gifter under massagen och de åker ut lättare om man dricker extra med vatten. Ta det gärna lite lugnt, så effekten av massagen blir optimal. Precis efter en massage kan du bli trött, frusen och hungrig eftersom ämnesomsättningen ökar vid massage. Ha gärna en varm kofta till hands! Efter några timmar går ofta tröttheten över och du får mer energi och känner dig piggare.

Vill du känna dig säker på att en helkroppsmassage hinns med, så boka minst 50 minuter, (gärna 70 eller 90 min)! Som ett lyxigt alternativ, kan du välja Massage Lyx 90 min, då en ansiktsrengöring med Aloe Vera produkter ingår.

Spamassage

Spa-massage är en underbart mjuk och mycket avstressande (helkropps)massage där man använder sig av lugna rytmiska tag.

Förutom att verka lugnande och avstressande, påverkar spamassagen också blodcirkulationen, nervsystemet och huden. I spamassagen arbetar man inte på något specifikt muskelproblem och inte heller så djupt ner i muskulaturen. I friskvårdande syfte släppa på lättare muskelspänningar, ge en skön avslappning och en uppmjukande massage.

Passar dig som inte gillar djup eller kraftfull massage, eller dig som är gravid eller ammar.

Ansiktsmassage/Naturlig facelift

En fantastisk ansikts- och huvud massage som ger en naturlig ansiktslyftning - Naturlig facelift, utan kirurgiska ingrepp. Den skänker djup avslappning och inre frid, samt skapar balans i energisystemet vilket bidrar till att förbättra den allmänna hälsan. Metoden är en unik kombination av beprövade traditionella japanska och indiska tekniker samt akupressur och ansiktsreflexologi, som förfinats och anpassats till modernt västerländskt tänkande.

Musklerna i ansikte, hårbotten, hals och nacke bearbetas. Huden får lyster, och musklerna stramas upp. Mjuk beröring kombineras med djupare tryck för att öka cirkulationen så att slaggämnen kan rensas bort och hud och bindväv syresätts, hudens åldrande mildras och fördröjs därmed. Massagen fungerar även mycket bra mot spänningshuvudvärk och spända käkar samt trötta ögon. Massagen tar ca 45 min.

Rekommendation; 5 behandlingar med ca 1-2 v emellan, (5e beh halva priset).

Yogamassage (stretchmassage)

Ayurvedisk yogamassage kallas ibland latmansyoga. Det är en individuell behandling med grund i det indiska hälsosystemet Ayurveda och Yoga. Hela människan är i fokus och behandlingen syftar till att mjuka upp och balansera kroppen. I Ayurvedisk Yogamassage kombineras djupgående massage med töjning av stela muskler, den når de djupare bindvävsstrukturerna.

Yogamassage är en kraftfull kroppsbehandling med en kombination av djupgående strykningar, andning och yogabaserad stretch. Terapeuten använder både händerna och fötterna och trycket anpassas till klientens muskelspänningar. Behandlingen utformas utifrån individens behov.

Denna massage har flera goda effekter då den bl.a. förbättrar rörligheten, flexibiliteten och ökar cirkulationen. Detta ger ett bättre flöde i hela kroppen, och frigör energi. Andningen, och därmed syresättningen blir också bättre.

Med Yogamassage kan man t.ex. behandla rygg- och nackproblem, stelhet, huvudvärk, ischias, svagt immunförsvar, stress, depression, sömnproblem och övriga besvär med muskler och leder.

Terapeuten behandlar klienten på en madrass på golvet, och, precis som i klassisk massage, i bara underkläder. Kallpressad, ekologisk olja (huvudsakligen sesamolja) används i behandlingen, den ökar cirkulationen och stödjer utrensningen av gifter.

Hela behandlingen, som inkluderar en avslappnande huvud- och ansiktsmassage, tar ca 75 min. Det är bra om du inte ätit en större måltid 2 timmar innan behandlingen, och var gärna nyduschad innan behandling, var noga med att tala om eventuella skador.

 

FÖLJ OSS

KONTAKTA OSS

Mansängsterrassen 1 (bakom polisen)
Bålsta Centrum
Tel: 0171–555 72
Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BOKA BEHANDLING

Boka direkt på internet, eller ring oss för tidsbokning.
Vill du boka via internet, klicka på Bokadirekt-logotypen så kommer du direkt dit.

LEVERANTÖRER